Eduard Raidla hoolitses Rakvere suusaspordi kuldaja eest

Autor: Andres Pulver • 29. detsember 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Praegu üritab suusahüppemaailmas mehetegusid teha Artti Aigro ja kahevõistleja Kristjan Ilves lendab samuti päris kenasti. Esimeste eestlastena käisid suusahüppajatest maailmameistrivõistlusel Viljandimaa mehed Oskar Veldemann ja Eduard Raidla. Juba 1938. aastal. Kui Veldemann hukkus nõukogude vangilaagris, siis Raidla sõjajärgne elu oli seotud Rakverega. Ja just siis oli tänu talle suusaspordi kuldaeg Rakveres.

Eduard Raidla suusahüppevõistlustel Viljandis 8. märtsil 1933.
Autor: SA Eesti Spordi ja Olümpiamuuseum

Eduard Raidla (Bergmann) sündis 29. detsembril 1912 Viljandimaal Pärstis. Isa tehtud suusad sai ta alla 1921. aasta alguses (ju olid need kingitus kaheksandaks sünnipäevaks või jõuluvana kotis) ja sellest ajast peale olid väike Eduard ja suusad lahutamatud, kui lund vähegi maas oli.

Põhialaks olid tal suusahüpped ja Eesti meistrivõistlustelt võitis ta aastatel 1936-1940 täiskomplekti medaleid. Eesti suusahüppemedal pole küll mingi eriline näitaja, kuid maailmameistrivõistlustel osalemine küll.

Parakui ei läinud meie meestel 1938. aastal Lahtis viisakalt öeldes just kõige paremini, sest sealne hüppemägi oli seni nähtutest kordades suurem. Raamat “Suusatamine minevikust tänapäevani” toob Raidla värviküllase meenutuse maailmameistrivõistlustelt.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!