• 29.12.21, 15:28

Maakonna suusasari alustab jaanuari keskel

Lääne-Virumaa suusasari 2022 saab avalöögi 13. jaanuaril Kadrinas ja kokku kuulub sarja kaheksa etappi.
Sõmeru terviserajale jõuab suusasari 3. veebruaril.
  • Sõmeru terviserajale jõuab suusasari 3. veebruaril. Foto: Lääne-Virumaa suusasari
Suusasarja osavõistlused on neljapäeva õhtuti valgustatud suusaradadel ning nende läbimine on jõukohane kõigile - pikim distants jääb kaheksa kilomeetri kanti.
Võistlusklassid algavad kuni kuuaeaastaste lastega ning lõppevad vanemate kui viiekümneaastastega. Kõige väiksematel on distantsi pikkuseks umbes pool kilomeetrit, teistel vanuseklassist, soost ja tasemest sõltuvalt 1-8 kilomeetrit.
Kaheksast etapist seitse sõidetakse vabastiilis - 13. jaanuaril Kadrinas, 20. jaanuaril Rakveres Palermos, 27. jaanuaril Ebaveres, 3. veebruaril Sõmerul, 17. veebruaril Mõedakul, 3. märtsil Männikumäel ja 17. märtsil Pariisis.
Tamsalu etapp on erandlik mitmes mõttes - see sõidetakse klassikastiilis ning erinevalt ülejäänutest kolmapäeval, 9. veebruaril.
Üldjuhendi kohaselt on igal võistluspäeval start avatud kuni kümneaastastele lastele kella 16.30-17 ning ülejäänutele kella 17-18. Starditakse eraldistardist vabas ärjekorras vähemalt 15-sekundiliste vahedega.
Kell 18 toimub aga soovijatele ühisstardist sõit.
Igal etapil autasustatakse vanuseklasside parimaid, üldvõitjad selguvad kuue parima etapi tulemuste põhjal. Kõik osalejad saavad iga etapil osalejamedali ja igal etapil loositakse osalejate vahel ka auhindu.
Aga lõppeks sõltub etappide toimumine ja nende arv ilmast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele