Kersti Kaljulaid paotas salaukse oma miljoniportfelli

Autorid: Simo Sepp, Lääne-Virumaa Uudised • 24. jaanuar 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Lisaks laupäeval Rakveres matkasarja avaüritusel osalemisele oli president Kersti Kaljulaidil Lääne-Virumaal mitmeid kohtumisi ning päeva lõpuks jõudis ta Tallinna Investor Toomase konverentsile, kus avalikustas oma investeerimisportfelli suuruse.

Lsaks matkasarja avamisele viis president Kersti Kaljulaid eelmisel nädalal läbi külalistunni Rakvere Gümnaasiumi abiturientidele, kohtus Aqua Spa juhtidega, Virumaa Naiste Tugikeskuse töötajatega ning Rakvere valla spordijuhtide ja -entusiastidega ning jõudis lõpuks Tallinnas toimunud Investor Toomase konverentsile, kus avaldas oma investeeringute portfelli suuruse.
Autor: Raul Mee

Kaljulaid on jõudnud konservatiivse strateegia ja sissetulekute suurendamisega rahalise vabaduseni ühtegi kahjumlikku tehingut tegemata. Kaljulaid on pikaajalise staažiga investor, kes on oma portfelli jaganud mitme erineva varaklassi vahel. Ent üks sektor on osutunud tema lemmikuks.

Kaljulaid rõhutab, et 28 aastat on ta järginud strateegiat mitte osta ühtegi üksikaktsiat. Ainsaks erandiks on tal kaardirakenduste looja Regio AS, mille põhitegijad on Kaljulaidi pikaaegsed sõbrad, aga ka seal pole tal suurt riskiosalust, kirjutab Äripäev.

Ta tõdeb, et ta on konservatiivse strateegiaga investor ja oma aktsiainvesteeringud on ta usaldanud fondijuhtidele. "Juba Eesti aja alguses tundus mulle mõistlikum usaldada neid, kes ostsid ja müüsid aktsiaid igapäevaselt," tõdeb ta. Samas nägi ta peagi, kuidas tol ajal ei olnud investeeringute taga väga suuri analüüse.

Avaldame järgnevatel päevadel laupäeval toimunud Investor Toomase konverentsi ettekannete kokkuvõtted.

President Kaljulaidi jaoks on olnud oluliseks põhimõtteks mitte kunagi minna tööle alla kolmekordse Eesti keskmise palga eest. "Ühe korra eksisin, kui läksin Mart Laari valitsusse nõunikuks." Rohkem pole ta enda sõnul seda lubadust murdnud.

Ta rõhutab, et ajal on rahaline väärtus ja kui ei taheta jääda vaesemaks, siis pole muud valikut kui oma raha investeerida.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!