Kuidas mõjutab sõda lindude rännet?

Autor: Lisette Luik • 1. märts 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

“Loomad võivad juhuslikult laskemoona, kemikaalide või maamiinide tõttu hukkuda või viga saada. Eelkõige kannatavad sõja piirkondades suuremad loomad, sest häda korral satuvad inimese toidulauale esmalt just nemad,” kirjutas Marko Mägi artiklis “Sõda jätab jälje lindude käitumisele”.

Laululuik Rakvere Rahvaaias.
Autor: Lisette Luik

Kuna hetkel on rahuaeg pikalt kestnud, on raske öelda, kuidas täpsemalt mõjutab sõda peagi algavat lindude rännet. “Kui linnu rändetee viib üle sõja toimumise ala, lisab see rändele ohte, sest sõjategevuse käigus võib ka linde hukkuda,” nentis hobiornitoloog Peep Veedla ja märkis, et lindude rändeteed on võrdlemisi väljakujunenud.

“Kindlasti liiguvad rändlinnud ka Ukraina sõjapiirkonnast läbi ja praegu ongi selline aeg, kus nad hakkavad talvituskohtadest naasma - sõda muidugi lööb neil rütmi sassi,” ütles hobiornitoloog Sven Hõbemägi ja avaldas lootust, et lõpuks jõuavad linnud ikkagi sinna, kuhu nad tahavad jõuda.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!