Indrek Saar: puidu põletamine elektrijaamades tõstab küttepuude hinda

Autor: Metsamajandusuudised.ee • 28. märts 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kaja Kallase juhitud valitsus on sotsiaaldemokraat Indrek Saare kinnitusel igati soosinud puidu massilist põletamist Narva elektrijaamade kateldes, mistõttu on puidu ja eriti küttepuude hinnad kerkinud enneolematult kõrgele ning tarbijate jaoks läinud kallimaks ka kaugküte.

Autor: Pixabay

„Oleme olukorras, kus Eesti Energia teenib metsa põletamisega rekordkasumeid ja valitsus dividenditulu, mille peavad kinni maksma niigi raskes seisus tarbijad. See on kõike muud kui õiglane,“ ütles Saar. „Eesti Energia mitmekordistas lõppenud talvel Narvas biomassi põletamist. Elektri kõrge börsihind on muutnud puidu põletamise Narva kateldes väga tulusaks isegi vaatamata kõrgele CO2 kvoodi hinnale. See on tekitanud puidu defitsiidi ja olulise hinnatõusu, mis omakorda mõjutab olulisel määral koostootmisjaamadel põhinevat kaugkütte hinda,“ märkis ta peaministrile saadetud kirjalikus küsimuses.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!