Rein Rannap tuleb Prezioso kvartetiga Rakverre esinema

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 29. märts 2022
Jaga lugu

6. aprillil kell 18 musitseerib Rakvere gümnaasiumis tunnustatud helilooja, laulukirjutaja ja pianist Rein Rannap koos noore Prezioso kvartetiga. Tegemist on Rheinland-Pfalzi liidumaa sihtasutus Villa Musica sündmusega Saksa kevad.

6. aprillil kell 18 musitseerib Rakvere gümnaasiumis tunnustatud helilooja, laulukirjutaja ja pianist Rein Rannap koos noore Prezioso kvartegiga.

Prezioso kvarteti liikmed elavad Eestis, kuid nad on osa Villa Musica noorte talentide toetusprogrammist.

Rheinland-Pfalzi liidumaa sihtasutus on üks tähtsamaid kammermuusika asutusi maailmas. Oma projektisarjas „Keelpillikvarteti labor” toetab sihtasutus noori kvartette Saksamaalt, Prantsusmaalt, Belgiast, Tšehhist, Austriast, Lõuna-Koreast ja paljudest teistest riikidest.

Eesti Prezioso Kvartett on „Keelpillikvarteti labori” uusim liige, mille muusikud on nii õpingute ajal kui ka meistrikursustel tuttavaks saanud saksa keelpillikvarteti traditsioonidega. Seda kogemust süvendatakse järgmise paari aasta jooksul Villa Musica projektides.

Rakveres mängib kvartett esimest osa Johann Sebastian Bachi III Brandenburgi kontserdist ja Wolfgang Amadeus Mozarti D-duur Divertimento KV 136.

Kava teises pooles kõlavad laulukirjutaja, filmihelilooja ja džässpianisti Rein Rannapi – Eesti crossoverite legendi - teosed. Rakveres saab kuulata tema kolme atmosfäärilist soolopala: fantaasiat „Hidden Emotions”, rondot „Rändlinnud“ ja toccatat „Post-truth world”.

Nagu pealkirjadki ütlevad, on Rannap olevikukriitilise pilguga rännumees klassikalise muusika, džässi ja maailmamuusika maailmade vahel. Sellest annavad tunnistust kaks suuremat teost klaverile ja keelpillidele kava lõpus: „Aja ja igaviku allegooriad” ning „Kosmoseturisti ajaveeb”.

Kontsert on tasuta. Annetusi kogutakse Ukraina heaks.

Kontserti toetab Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkond Tallinnas festivali Saksa Kevad raames ning toimub koostöös Rakvere Kultuurikeskuse ja Rakvere Gümnaasiumiga.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!