Rakveres ja Tapal nõutakse punamonumentide teisaldamist

Autor: Andres Pulver • 1. aprill 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kolmapäevasel Rakvere linnavolikogu istungil tegi erakonna Eesti 200 esindaja Rainer Miltop pöördumise, milles soovis punamonumendi eemaldamist Rakvere riigigümnaasiumi juurest, neljapäevasel Tapa vallavolikogu istungil käis analoogse mõtte Tapa punamonumendi kohta välja EKRE-t esindav Aigar Põder.

Rakvere vennashaua monument ajal, mil riigigümnaasiumist ei teadnud veel keegi midagi.
Autor: Heiki Koov/monument.ee

Rainer Miltop teatas, et Eesti 200 on valmis võtma poliitilise vastutuse ning leidma monumendile ja ühishauale uue asukoha ning alustama teisaldamise protsessi.

„Eestimeelse erakonnana on meil kohustus tagada enda kodanike huvide õigesti mõistmine ning leiame, et agressorriigi õiglusjärglase monumendid rikuvad Eesti vabariigis kehtivaid väärtusruumi ja -hinnanguid,“ rääkis Miltop.

Tema sõnul on Eesti 200 seisukohal, et sellised Nõukogude Armeed ülistavad monumendid Eesti linnades kahjustavad Eesti riikluse alustalasid ning kahjustavad eestlaste au ja õiglustunnet ning loovad iga aastaselt provokatiivset õhkkonda meie ühiskonnas.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!