Habemega leping ja ettevõtjate tüli toovad Rakvere linnale kaks tänavat

Autor: Andres Pulver • 21. aprill 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Lõppenud talvel läksid omavahel lumelükkamise pärast tülli Vaala keskus ja aktsiaselts Kinnisvara Info, mille omanikud on kõrgetel kohtadel Äripäeva Rikaste TOPis.

Vaala keskuse omanikud annavad Rakvere linnale kaks tänavat.
Autor: Vanessa Kassmann

Väidetavalt oli tüli põhjuseks 300 euro suurune arve lumekoristuse eest, mida Stokkeri kinnistu omanikfirma ei soostunud Vaala keskuse omanikule tasuma.

Vaala keskus ja hulk seda ümbritsevaid kinnistuid kuulub osaühingule Rakvere Ärikeskus, mille suuromanikeks on Tartu ettvõtjad Uuno Lausing (Rikaste TOPis 145. kohal, vara väärtus 32,8 miljonit eurot) ja Romet Puhk (Rikaste TOPis 185. kohal, vara väärtus 21,6 miljonit eurot). Samuti on Rakvere Ärikeskuse omanduses ka Vaala keskuse (ja samas ka Stokkeri) juurde viivad teed. Stokkeri ja Kinnisvara Info omanik on Ando Aron, kes on Rikaste TOPis 50. kohal, tema vara väärtuseks on 62,5 miljonit eurot.

Seotud lood

Tüli tekkis aga juba pisut varem, sest Stokkeri kinnistu omanik AS Kinnisvara Info vaidlustas Rakvere Ärikeskuse poolt algatatud planeeringu Vaala keskuse ja parklate laiendamiseks, leides, et detailplaneeringu edasise menetluse eeltingimuseks peab olema vastava haldusaktiga Lõõtspilli, Parmupilli ja Vilepilli tänavate avalikes huvides omandamine, sealhulgas sundvõõrandamise või sundvalduse seadmise vajadus ning teehoiu ja liiklusohutuse korraldamise tagamise eest vastutava isiku määramine.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!