Kultuurid kohtuvad graatsiliselt

Autor: Maris Marko • 4. mai 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Rakvere rahvamajas kohtuvad 7. mail kell 16 Euroopa suured kultuurid. Toimub Rakvere Renessanss. Renessansiaegse tantsu ja muusika toovad publikuni ajaloolise tantsu ansamblid Fioretto ja Saltatriculi. Publikult piletiraha ei küsita.

Külli Kressa (vasakult teine) koos Fioretto tantsijatega.
Autor: Erakogu

Euroopa on sajandeid olnud erinevate rahvaste ja kultuuride segunemispaik. Ehkki poliitilised suhted on tihtipeale olnud vaenulikud, on kultuurid kulgenud omasoodu ja riiklikest vaenamistest sõltumatult. Renessansiaegse kultuuride kohtumise ja kontserdi tausta valgustab Fioretto ja Saltatriculi kunstiline juht ja lavastaja Külli Kressa.

Kui aktuaalne on kultuuride kohtumine renessansiajal tänases kontekstis? Kas see aitaks meil praegu maailmas toimuvat paremini mõista?

Ma pole muide kunagi asjale sedapidi vaadanud - õigemini, ma ise ei tunne vajadust renessanssmaterjali tänapäevaga ekstra suhestada, sest ma olen nagunii tänapäeva inimene ja see, mis tulemus mul vanu tekste või muusikat tõlgendades tekib, on paratamatult tänapäevane.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!