Täna algav looduskaitsekuu kutsub märkama muutusi Eesti looduses

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 8. mai 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Täna, emadepäeval algab looduskaitsekuu, mille juhtmõte „Püsiv ja muutuv Eesti looduses“ kutsub sel aastal pöörama tähelepanu sellele, kuidas ja miks loodus meie ümber muutub ning milline roll on muutustes inimesel.

Looduskaitsekuu plakat.
Autor: Keskkonnaamet

Teadmised loodusest, arusaam looduse hoidmisest ning ka loodus meie ümber on ajas muutunud. Aina rohkem teadvustame, et elurikkus on meie füüsilise ja vaimse tervise ning kogu majanduse aluseks ning püüame leida tasakaalu looduse kaitse ja kasutamise vahel.

Näiteks on meie sood ja rabad väga tundlikud kooslused, mis jäid raske ligipääsetavuse tõttu inimmõjust sajanditeks peaaegu puutumata. Tehnika arenedes aga hoogustus turbakaevandamine ning soo arvelt taheti juurde saada ka metsa- ja põllumaad. Viimase paarikümne aasta jooksul on hakatud meie märgalasid taastama, hinnates nende pakutavaid väärtusi puhta vee talletamisel, liikide kaitsel ja puhkealadena. Just soid tabanud muutused jõudsid sel aastal ka looduskaitsekuu plakatile.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!