Väike-Maarjas suletakse pliiatsipood

Autor: Lisette Luik • 13. mai 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Väike-Maarjas asuv kooli- ja kontoritarvete pood on tuntud kui pliiatsipood, mis tegutsenud ligi 25 aastat. Nüüd pannakse kogukonnale oluline paik kinni. Poega koos kaob ka postipunkt.

Pandivere Ehitus OÜ-le kuulunud pood pole aastaid kasumit teeninud, aga seda on hoitud avatuna, kuna see kogunemispaik kogukonnale. Foto: Lisette Luik

Pliiatsipoe omanik teavitas Omnivat poe sulgemisest kaks kuud tagasi. Kolmapäeval kohtuvad Omniva esindajad Väike-Maarja vallaga, et leida koht uuele postipunktile.

Pliiatsipoe hing on poepidaja Mari, kes on poes tegutsenud algusest saati. Ta suhtleb tarnijatega, tellib kaupa, vajadusel tagastab kaupa, hoolitseb väljapaneku eest ja teab täpselt, mida õpilased osta soovivad.

Külapoe esimesed raskused ilmnesid, kui hakkas levima e-kaubandus

Selleks, et ära elada, müüakse poes lisaks kontoritarvetele ka muid kaupu. “Vanasti oli suvi, kus müüsin 34 jalgratast ära,” rõõmustas Mari. Lisaks kontoritarvetele, leiab hetkel tootevalikust veekeetjaid, kannmiksereid, pildiraame ja mänguasju.

Paar aastat enne koroonaaega, näis, et e-kaubandus hakkas raugema ning inimesed tulid poodi tagasi, kuna soovisid kaupu oma silmadega näha. Vahetult enne koroonaaja algust õnnestus poel sõlmida koostöö Omnivaga, kes oli Väike-Maarjas asuvat postkontorit sulgemas.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!