Lääne-Virumaa ainukeses miniloomaaias keeb elu

Autor: Rahel Lepp • 25. mai 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

“Mul pole präänikut kaasas, sorry,” sõnas Liivamäe miniloomaaia perenaine Taimi Susi pesukarule, kes oma aedikust pikkade küüntega käpad teeseldud meeleheitlikkusega naise poole sirutas. “Tema on meil maiasmokk,” sõnas Susi hellalt. Kümme aastat tagasi linnast maale kolides võttis pere kõigepealt tibud ja jänesed, teadmata, et loomapere kasvab nii suureks, et saadakse Lääne-Virumaa esimeseks ametlikuks miniloomaaiaks.

Pesukaru ronis mööda aeda kõrgemale, lootuses, et äkki perenaine siiski leiab talle taskust prääniku.
Autor: Rahel Lepp

Keskkonnaametilt loomaaia pidamise loa saanud Vinni vallas Rahkla külas asuv miniloomaaed on põnev koht, mis paljude poolt veel avastamata. Rohkem avalikkuse tähelepanu sai pere hoopis seoses traagilisemate sündmustega. Kui hõberebane Roosi lõhkus ära katusekruvi ja põgenes ning leitud looma keelduti perele tagastamast, mistõttu käib juba teist aastat kohtulahing. Teisel korral sattusid nad meedia tähelepanu alla siis, kui põgenesid kaks nandut, kellest üks saadi enne talve kätte, kuid teine ilmselt hukkus.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!