Baltoscandali etendusele otsitakse kuldses eas tantsijaid

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 25. mai 2022
Jaga lugu

7. juulil esietendub Rakveres Baltoscandali festivalil etenduskunstnik Henri Hüti lavastus “Esimene tants. Viimast korda.” Sellega seoses otsitakse 13 inimest, kes oleksid valmis osalema kahe nädala pikkuses prooviprotsessis ja kahel etendusel. Proovid toimuvad juuni lõpus ja juuli alguses, etendused 7. ja 8. juulil festivalil Baltoscandal.

Seekord on otsingul ka üks kindel kriteerium - nimelt ootame projektiga liituma inimesi, kes on vähemalt 63-aastased. Olgugi et tegemist on tantsulavastusega, ei ole füüsiline vorm sugugi määrav! Oluline on tegutsemistahe!

“Nagu nimigi ütleb, on tegemist väga tähendusliku tantsulavastusega, milles osalejad meenutavad oma esimesi kokkupuuteid tantsuga. Samuti leiame koos vastuseid küsimustele, milline oli tantsu roll pool sajandit tagasi ning milline on see praegu. Mõte millegi viimast korda tegemisest kõlab põnevalt dramaatiliselt. Aga “viimane” ei pea tingimata tähendama lõppu. Viimane saab olla otsus. Uus avanemine,” ütleb lavastaja Henri Hütt.

Kahenädalase prooviprotsessi jooksul räägitakse lugusid, liigutakse ja mõeldakse tantsust, samuti toimub kolm töötuba, mida juhendavad erinevad professionaalsed liikujad ja tantsukunstnikud.

Selles lavastuses tantsivad koos minevik ja olevik. Mälestused ja praegune hetk. Kehad, mis on kogenud aja möödumist ja rõõm, mis ei tunne aja kammitsaid. Nagu kirjutas kunagi Juhan Viiding: “päevad läevad tihti elu tundub kibe / aga tantsupõrand ikka püsib libe / sest me sinuga ei unustada saa / seda valget ööd mil õpetasid sa: / sa võta kallim 2 kilo steariini / 3 kilo talki 5 kilo parafiini / see pulber puista tantsupõrandale maha / seda asendab ka mesilasevaha”

Projektis osalemine on tasustatud.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!