• 25.05.22, 13:06

Eesti kliima- ja keskkonnagurud kogunevad Rakveres

Reedel korraldatakse Art Hotellis sündmust - "It is time to speak" – CoFoE Rakvere, mis küsib inimestelt: millist tulevikku tahad näha? Infopäevale tulevad oma kogemusi jagama kliima- ja keskkonna asjatundjad.
Andres Jaadla korraldab kliimasündmust Euroopa linnapeade pakti Eesti rahvuslik suursaadikuna.
  • Andres Jaadla korraldab kliimasündmust Euroopa linnapeade pakti Eesti rahvuslik suursaadikuna.
Reedel, kell 10.30 algavat infopäeva korraldatakse Euroopa regioonide komitee lipu all koostöös Linnade ja valdade liiduga, ent eestvedajaks on Rakvere kohalik mees Andres Jaadla, kes antud sündmuse puhul tegutseb Euroopa linnapeade pakti Eesti rahvuslik suursaadikuna.
„Kõik huvilised on oodatud Art Hotelli konverentsi ruumi arutama, kuidas saavad kohalikud omavalitsused kaasa lüüa Euroopa kliimaeesmärkide ja roheleppe elluviimisel,“ ütles Jaadla. „Ka üle veebi on võimalik osaleda, sündmus on kõigile tasuta.
Infopäeval arutletakse sellistel teemadel nagu kliimamuutused ja keskkond, puhas energia – et meil oleks piisavalt energiat, arvestades töötegemise muutumist üha digitaalsemaks.
„Samuti räägime sellest, et ehitustegevuse keskkonnamõju tuleb vähendada,“ lisas korraldaja. „Ressursside tõhus kasutamine aitab kaasa puhta ringmajanduse saavutamisel ning oluline on ka elurikkuse taastamine ja saaste vähendamine.“
Linnade ja valdade liidu asedirektor Jan Trei hinnangul on oluline, et info Euroopa liidu rohepöörde ja kliima eesmärkide kohta jõuaks vahetult linlaste ja omavalitsuste esindajateni. „Tunnustame väga Rakvere initsiatiivi selles valdkonnas,“ ütles Trei.
Millest räägitakse?
Andres Jaadla jagab infopäeval teavet Rakvere kliima- ja energiakava ettevalmistamisest ja arengutest.
Südmusele on kaasatud veel rohkelt selle valdkonna inimesi. Näiteks Vivian Loonela, kes on Euroopa komisjoni esinduse juht Eestis, räägib Euroopa roheleppest ja selle rakendamisest kohalikult tasandil.
Praktilisi kogemusi Järva valla näitel tuleb jagama Rait Pihelgas, kes on Eesti linnade ja valdade liidu asedirektor, Järva vallavolikogu esimees ja ka Euroopa regioonide komitee liige.
Võru rohemootori initsiatiivist ehk sellest, kuidas omavalitsuse tegevus kodanike keskkonnalase tegevuse esiletõstmisel toob häid tulemusi, tuleb rääkima vee-ettevõtte Võru Vesi juhataja, Võru linnavolikogu liige, Euroopa Regioonide Komitee liige Hr. Jüri Gotmans.
Eesti linnade ja valdade liidu asedirektor, Viimsi vallavolikogu liige; Euroopa regioonide komitee liige Jan Trei toob kuulajateni Viimsi valla näited sellest, kuidas kliima- ja energiakava ette valmistada ja selle kohta ka tõhusat teavitustööd teha.
Hendrikson & Ko, keskkonnakorralduse spetsialist ja kliimapakti projektikoordinaator Eestis Riin Kaldma räägib Euroopa kliimapaktist ning miks anda enda ja keskkonna nimel kliimalubadus?
Lisainfo SIIN

Seotud lood

Uudised
  • 05.04.22, 13:15
Tuuleparkide vihin on jõudmas Kadrina valda
Kadrina vald soovib kaardistada tuuleparkideks sobivad alad. Opositsioonil õnnestus volikogus esimene katse nurjata.
Uudised
  • 09.05.22, 06:02
Arendajad pakuvad tuulikute püstitamise eest hiigelsummasid
Kadrina vallas on puhkenud segadus seoses eriplaneeringu algatamisega tuulikute püstitamiseks.
Uudised
  • 03.02.22, 06:00
Tuumajaama ehitajad lubavad Viru-Nigula vallale miljoneid
Jaam soovitakse saada valmis plaanitust 3 aastat varem
Viimasel Viru-Nigula volikogu istungil pakkusid Fermi Energia esindajad vallaesindajatele võimaliku tuumajaama ehitamisega miljoneid eurosid lisatulu aastas, ent rahvaesindajad pommitasid idee ettekandjaid skeptiliste küsimustega.
Uudised
  • 29.03.22, 09:21
Purtse jõest kaevatud reostunud pinnas ootab äravedajat
Purtse jõe valgala puhastamise kaevetööde tulemusena on reostunud pinnas kogutud Ida-Virumaal eeltöötlusplatsile. Jäätmed planeeritakse aasta lõpuks vedada Viru Keemia Grupi poolkoksi prügilasse. Vedaja leidmiseks on kuulutatud välja riigihange.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele