Eesti kliima- ja keskkonnagurud kogunevad Rakveres

Autor: Katrin Kivi • 25. mai 2022
Jaga lugu

Reedel korraldatakse Art Hotellis sündmust - "It is time to speak" – CoFoE Rakvere, mis küsib inimestelt: millist tulevikku tahad näha? Infopäevale tulevad oma kogemusi jagama kliima- ja keskkonna asjatundjad.

Andres Jaadla korraldab kliimasündmust Euroopa linnapeade pakti Eesti rahvuslik suursaadikuna.

Reedel, kell 10.30 algavat infopäeva korraldatakse Euroopa regioonide komitee lipu all koostöös Linnade ja valdade liiduga, ent eestvedajaks on Rakvere kohalik mees Andres Jaadla, kes antud sündmuse puhul tegutseb Euroopa linnapeade pakti Eesti rahvuslik suursaadikuna.

„Kõik huvilised on oodatud Art Hotelli konverentsi ruumi arutama, kuidas saavad kohalikud omavalitsused kaasa lüüa Euroopa kliimaeesmärkide ja roheleppe elluviimisel,“ ütles Jaadla. „Ka üle veebi on võimalik osaleda, sündmus on kõigile tasuta.

Infopäeval arutletakse sellistel teemadel nagu kliimamuutused ja keskkond, puhas energia – et meil oleks piisavalt energiat, arvestades töötegemise muutumist üha digitaalsemaks.

„Samuti räägime sellest, et ehitustegevuse keskkonnamõju tuleb vähendada,“ lisas korraldaja. „Ressursside tõhus kasutamine aitab kaasa puhta ringmajanduse saavutamisel ning oluline on ka elurikkuse taastamine ja saaste vähendamine.“

Linnade ja valdade liidu asedirektor Jan Trei hinnangul on oluline, et info Euroopa liidu rohepöörde ja kliima eesmärkide kohta jõuaks vahetult linlaste ja omavalitsuste esindajateni. „Tunnustame väga Rakvere initsiatiivi selles valdkonnas,“ ütles Trei.

Millest räägitakse?

Andres Jaadla jagab infopäeval teavet Rakvere kliima- ja energiakava ettevalmistamisest ja arengutest.

Südmusele on kaasatud veel rohkelt selle valdkonna inimesi. Näiteks Vivian Loonela, kes on Euroopa komisjoni esinduse juht Eestis, räägib Euroopa roheleppest ja selle rakendamisest kohalikult tasandil.

Praktilisi kogemusi Järva valla näitel tuleb jagama Rait Pihelgas, kes on Eesti linnade ja valdade liidu asedirektor, Järva vallavolikogu esimees ja ka Euroopa regioonide komitee liige.

Võru rohemootori initsiatiivist ehk sellest, kuidas omavalitsuse tegevus kodanike keskkonnalase tegevuse esiletõstmisel toob häid tulemusi, tuleb rääkima vee-ettevõtte Võru Vesi juhataja, Võru linnavolikogu liige, Euroopa Regioonide Komitee liige Hr. Jüri Gotmans.

Eesti linnade ja valdade liidu asedirektor, Viimsi vallavolikogu liige; Euroopa regioonide komitee liige Jan Trei toob kuulajateni Viimsi valla näited sellest, kuidas kliima- ja energiakava ette valmistada ja selle kohta ka tõhusat teavitustööd teha.

Hendrikson & Ko, keskkonnakorralduse spetsialist ja kliimapakti projektikoordinaator Eestis Riin Kaldma räägib Euroopa kliimapaktist ning miks anda enda ja keskkonna nimel kliimalubadus?

Lisainfo SIIN

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!