Eesti teadlaste lahendus lubab põlevkivist sokke ja ehitusvahtu toota

Autor: Tööstusuudised.ee • 30. mai 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Eesti teadlased on teinud suure sammu siinses tööstusinnovatsioonis. Leitud on töötav lahendus, kuidas põlevkivi efektiivsemalt ja keskkonnasõbralikult kasutada. Selle asemel, et põlevkivi põletada või sellest õli teha, saab kerogeenist, põlevkivi kasulikust komponendist, kätte väärtuslikke aineid, millel saastet vähem ja produkti väärtus oluliselt hinnalisem.

Alexela nõukogu esimees Heiti Hääl usub, et teadlaste töö muudab põlevkivi kuvandit pruunist roheliseks.
Autor: Jakob Meier

Alexela nõukogu esimees Heiti Hääl sõnas teadlaste edu kommenteerides, et juba tehtud ja jätkuvad teadlaste tööd saavad lähitulevikus anda olulise panuse Eesti majandusse.

„Ma arvan, et selle protsessi parim tulemus võib olla, et põlevkivitööstuse kuvand muutub tänasest pruunist ja saastavat palju rohelisemaks ning kõrge lisandväärtusega kemikaale tootvaks majandusharuks. Seda me täna teadlaste tehtud töö pealt näeme ja usume, et Eesti suurimast loodusvarast on peale õli võimalik toota väiksema jalajäljega senisest oluliselt väärtuslikumat produkti," märkis Hääl.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!