Tamsalus toimub üleeestiline puuetega inimeste kultuurifestival

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 3. juuni 2022
Jaga lugu

Üleriigiline puuetega inimeste kultuurifestival toimub täna ja homme Tamsalu rahvamajas. Festivalilt toimub ka otseülekanne.

Tamsalu kultuurimaja.
Autor: Tapa vallavalitsus

Tegemist on puuetega taidlejate poolt väga oodatud iga-aastase tähtsündmusega.

“Tunnen rõõmu, et sellisel raskel ajal üritus siiski toimub ja et kollektiivid saavad taas esineda ja omavahel kohtuda. Sel aastal on kollektiive kokku 25 - on näiteringe, tantsuringe, muusikalisi etteasteid klassikalisest kitarrimängust kuni lõõtsamänguni. Ülesse astuvad mitmed uued solistid, sõjapõgenikest akrobaadid ning Ukraina seltsi esindajad,” rääkis Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees ja festivali peakorraldaja Helmi Urbalu.

Festivalile saabub taidlejaid nii Pärnust, Vändrast, Tartust, Tähtverest, Jõhvist, Saaremaalt ja mujalt.

Festivali tasuta publikuprogramm toimub nii reedel kui ka laupäeval algusega kell 11 Tamsalu kultuurimajas. Festivalilt toimub reedel ka otseülekanne, mida on võimalik jälgida SIIT.

Eesti Puuetega Inimeste Koda korraldab puuetega inimestele kultuurifestivali alates 1993. aastast. Tegemist on unikaalse ja kõige pikaajalisema traditsiooniga puuetega inimeste kultuurisündmusega Eestis, millel astuvad üles lauljad, tantsijad, instrumentalistid ja näitetrupid üle Eesti. Igal aastal jõuab publikuni paarkümmend erinäolist etteastet nii lastelt, täiskasvanutelt kui ka eakatelt. Festivali toimumist rahastavad Eesti Puuetega Inimeste Fond koostöös sotsiaalministeeriumiga, Eesti Kultuurkapital, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja Rakvere linn.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!