Aru Grupp tegi aegade parima tulemuse

Autor: Aivar Hundimägi • 14. juuli 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Juhan Viisele ja Andres Lindamile kuuluv Aru Grupp saavutas möödunud aastal viimase kümendi parima äritulemuse. Just aasta teine pool oli ettevõttele väga edukas, selgub aastaaruandest.

Juhan Viise juhitud Aru Grupile oli mullune aasta väga edukas.
Autor: Vladislav Musakko/Scanpix/Virumaa Teataja

Aru Grupp teenis 2021. aastal müügitulu 15 miljonit eurot, mida on 25,3% rohkem võrreldes varasema aastaga. Ettevõtte eelmise aasta kasum oli üks miljon eurot, aasta varem teenis firma kasumit 480 091 eurot.

Müügimahtude kasvuga koos on suurenenud ka töötajate arv. Kui 2020. aastal oli täistööajale taandatud keskmine töötajate arv 165, siis eelmisel aastal 173. Eelmise aasta lõpus oli Aru Grupis 178 töökohta. Ettevõtte juhid prognoosivad aastaaruandes, et hindade tõus toob ka sel aastal kaasa töötajate palkade kasvu.

Eelmisel aastal oli ettevõttes töötajate keskmine kuutasu 1670 eurot, aasta varem 1542 eurot.

Kuigi ettevõtte tulemused olid väga head, siis omanikud Viise ja Lindam omanikutulu firmast välja ei võtnud. Neil oleks võimalik võtta ettevõttest dividende üle 6 miljoni euro. Dividenditulu teenisid Lindam ja Viise oma teisest firmast ehk Aru Põllumajanduse OÜst, mille tulemustest teeme kokkuvõtte artikli lõpus.

Aru Grupp jaguneb neljaks tootmisüksuseks: akna ja ukse-, trepi-, maja- ning liimpuidust komponentide tootmine. Peamised sihtturud on Taani, Holland, Iirimaa, Norra, Jaapan, Island.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!