Karm prognoos: Eesti elanikud vaesuvad, olukorra taastumiseks kulub aastaid

Autor: Eliisa Matsalu • 24. august 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
"Lohutada võib, et parimad asjad siin elus on tasuta, nagu sõprus ja armastus," ütles karmi tulevikuprognoosi avaldanud Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Autor: Andras Kralla

Swedbanki suvise majandusprognoosi järgi pole Eesti majanduses lähiajal mitte midagi head oodata – inflatsioon närib inimeste ostujõudu, talvel kallinevad energiahinnad veelgi, Eesti kaupade eksport väheneb ja tarbijate kindlustunne väristab kõvasti jalgu.

„Lohutada võib, et parimad asjad siin elus on tasuta, nagu sõprus ja armastus,“ võttis prognoosi kokku Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik. Ta sõnas, et Eestis on toidu ja energia hinnad kasvanud kõvasti rohkem kui Euroopas keskmiselt ning talveperioodiks pole rõõmusõnumeid tuua – kindel on, et talv tuleb igati krõbedate hinnatõusudega. Näiteks gaasi hind kasvab Elmiku sõnul tänavu 20%, järgmisel aastal 7%. Olukord normaliseerub alles ülejärgmisel aastal, vahendab Äripäev.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!