Päästjad kustutasid Rutjal lõkke

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 29. august 2022
Jaga lugu
Päästjad kustutasid lõkke Rutjal.
Autor: Päästeamet

Nädalavahetusel oli päästjatel asja Rutjale, kus ümbrust ohustas tugeva tuule tõttu suur lõke. Ka Väike-Maarjas sai tulekahju alguse just hooletusse jäetud lõkkest.

28. augustil kella 14.16 sõitsid päästjad Haljala valda Rutja külla, kus põles kolmemeetritse läbimõõduga lõke. Lõkkest lendas tugeva tuule tõttu ümbruskonda laiali sädemeid. Kohapeal puudusid tulekustutusvahendid.

Päästjad kustutasid lõkke ja tegid kohapeal selgitustööd.

27. augustil kell 17.33 said päästjad väljakutse Väike-Maarja valda Eipri külla, kus lõkkest alguse saanud kulupõleng süütas arvatavasti sauna ja koos sellega sissevajunud katusega kõrvalhoone. Päästjad kaitsesid põlengu eest 20 meetrit eemal olevat elumaja.

Põleng likvideeriti kell 20.15.

Päästjad tuletavad meelde, et kulu põletamine on keelatud aastaringselt! Põleng võib kiiresti levida ning tuua endaga kaasa väga suuri kahjusid, ohustades nii ülejäänud loodust, hooneid kui ka inimesi.

Enne lõkke tegemist tuleb veenduda, et see on piisavalt kaugel hoonetest ja metsast. Lõket tohib teha, kui tuule kiirus on alla 5,4 meetrit sekundis, ehk nõrga tuulega. Lõkke juures peab alati valmis olema ämber veega või tulekustuti. Oluline on, et lõket ei jäetaks järelevalveta.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!