Päiksepargist huvitunud ettevõtja naeris riigifirma küsitud summa peale

Autor: Aivar Hundimägi • 7. september 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Margo Klaasmägi
Autor: Erakogu

Paar aastat tagasi päikseparki investeerinud Artiston Grupp tahtis hiljuti energiatootmist veelgi suurendada, kuid võrguga liitumiseks küsitud summa riigi taristusse ületas mitmekordselt ettevõtte enda investeeringu, tunnistas ettevõtte omanik Margo Klaasmägi.

Klaasmägi rääkis Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis, et elektrituru oluliste muudatuste järel on varasemad investeeringud end kiiremini ära tasunud, aga uusi investeeringuid ei hakkaks tegema "ükski normaalne ettevõtja". Klaasmägi sõnul tahtsid nad ehitada 300 000-400 000 euro suuruse investeeringuga päikseparki, ent põhivõrku pääsemiseks küsiti ettevõtjalt lisaks 1,2 miljoni eurost investeeringut. "Päikeseenergia tootmine ei ole nii tasuv äri, et kannataks selliseid investeeringuid teha," märkis Klaasmägi naerdes. Tema hinnangul on põhivõrguga liitumise kallis hind väga suur pudelikael.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!