Homne Jäneda sügislaat paneb laadasuvele punkti

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 9. september 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Mullune Jäneda sügislaat oli õnnistatud väga ilusa ilmaga.
Autor: Eva Klaas

Sel laupäeval toimub iga-aastane Jäneda sügislaat, mis lisaks tavapärasele laadamelule ja sügisandide ostule-müügile pakub muusika- ja keeleelamusi, õuna- ja kartuli näitust ning kohalikku eksootilist toitu.

Jäneda sügislaat on kandnud nüüdseks juba 16 aastat ehtsat laadatraditsiooni ehk siis õigustanud igati oma nime ning sellega meelitanud kohale kauplejaid ning ostjaid lähedalt ja kaugelt. Kel on koolilapsele spordiriided või -jalatsid ostmata, hoidistamiseks purgikaaned puudu või on kavas koduaeda osta uusi põõsaid-puid, leiab soovitu just laadaplatsilt.

Mitusada kauplejad toovad müügiks nii köögi- ja puuvilju, kodus valmistatud liha- ja kalatooteid, suure valiku kõigest värskest ja värvilisest, mida pakub sügisene aed.

Aeg on varuda kodumaist mett, küüslauku ja Peipsi-kandis kasvatatud sibulat, mis sügisel ja talvel aitavad eemale peletada külmetus- ja viirushaigusi.

Aastaid on Jänedal toimuvatel laatadel endale koha leidnud Põhja-Eesti toidu ala, kus kauplevad kohalikud ettevõtjad. Sel sügislaadal on kavas palju huvitavat.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!