Riigikaitselaagrid on noorte seas üha populaarsemad

Autor: Indrek Jurtšenko • 15. september 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Sel aastal on Rutjal riigikaitselaagrites osalenud juba üle 500 õppuri.
Autor: Indrek Jurtšenko

Tänavu on Viru maleva Rutja õppeväljakul koolinoored kokku saanud kogenud kaitseliitlastega juba mitmendat korda, et riigikaitse laagrikogemusi omandada. Sel aastal on Rutjale jõudnud juba üle 500 koolinoore ja lähinädalatel tuleb neid siia veelgi.

Rutja õppeväljakul, kus riigikaitselaager seekord 12.-14. septembril toimus, osales kolmepäevases laagris kokku ligi paarsada noort Tallinnast.

Koolitusi viisid läbi Viru maleva kaitseliitlased, 1. jalaväebrigaadist nii Scoutspataljoni instruktorid kui ka ajateenijatest seersandid ning teised erinevate elualade tublid eksperdid.

Rõõm oli samuti näha, et kogenuid õpetajaid assisteerisid väga asjalikult ka Noorte Kotkaste Viru maleva ja Kodutütarde Viru ringkonna noored. Laagrilisi kostitasid korraliku sooja toiduga Naiskodukaitse Viru ringkonna vabatahtlikud kokad.

Riigikaitseõpetus on põnev ja mitmekülgne valikõppeaine koolis. Huvi selle järele on noorte seas järjepanu kasvanud, kuni selleni, et paljudes koolides on see kohustuslik kõikidele gümnasistidele, sh neidudele. Valdavalt on siiski Eestis tegemist veel valikainega.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!