• 14.10.22, 10:30

Algas raamatute kogumise aktsioon

Tänasest kuni järgmise laupäevani saab Lääne-Virumaa Keskraamatukogusse tuua oma kodus seisma jäänud raamatuid. Kogumisaktsiooni korraldab Eesti hoiuraamatukogu.
Nendesse kastidesse võib tuua raamatuid, mida kodus enam ei loeta.
  • Nendesse kastidesse võib tuua raamatuid, mida kodus enam ei loeta. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu
Raamatuid kogumiskasti viies on ainuke nõue, et raamat oleks puhas. „Lugemisest kulunud nurgad vanema raamatu puhul on loomulik, aga kui hoiad käes kopitanud või hallitanud raamatut, siis enne meile toomist mõtle, kas sa ise tahaksid sellist lugeda,“ lootis raamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg, et inimesed ei hakka kogumiskaste prügikastina kasutama.
Kõiki raamatuid, mida kogumiskastidesse tuuakse, võib kuni aktsiooni lõppemiseni sealt ka kaasa võtta. „Raamatuid kaasa võtta võivad loomulikult ka need inimesed, kes ise raamatuid ei too,“ julgustas raamatukogu direktor kõiki kastide juurest läbi astuma ja pilku peale viskama.
Samuti ei tee kogujad toodavate raamatute sisu osas valikut. „Paljud raamatud leiavad hiljem uue elu hoopis meisterdajate näppude all, seega on oodatud ka raamatud, mis ehk sisu poolest väga atraktiivsed ei ole,“ selgitas Õunapuu-Seidelberg. Seega, kel seisavad riiulis näiteks terved lugemata nõukogude propaganda raamatud, ei pea neid salaja kastidesse sokutama. „Meie eesmärk on anda raamatule uus elu,“ kinnitas direktor.
Sama sõnumit kannab ka teabepäev, mis toimub raamatukogus 22.oktoobril. Vaata ürituse reklaami siit.

Seotud lood

Uudised
  • 01.09.22, 13:58
Vald paneb Viitna raamatukogu kinni
Kadrina vallavolikogu otsustas eile sulgeda Kadrina raamatukogu Viitna filiaali. Konkreetset sulgemise kuupäeva veel paigas pole.
Uudised
  • 09.06.22, 13:26
Kingikottide uus elu algab raamatukogus
Lääne-Virumaa keskraamatukogu kutsus sel nädalal ellu toreda algatuse. Paberist kingikotid, mis peale lühikest rõõmuhetke, mil kink paki seest välja võetakse, leiavad tee prügisse või jäävad jõude seisma, võib nüüd tuua raamatukogusse selleks määratud kasti. Sealt võib kott minna uuele ringile ja taas kellelegi kingituse kohale viia.
Uudised
  • 14.06.22, 12:55
Raamatukogud ootavad lapsi pannkoogipäevale
Kolmapäeval, 15.juunil lõhnavad Rakvere, Sõmeru ja Kadrina valla raamatukogud pannkookide järele. Külla oodatakse väikeseid lugejaid, et üheskoos süüa kooke ja kuulata Anti Saare raamatut “Suur koogitegu”.
Uudised
  • 22.05.22, 06:00
Oandu metsaraamatukogu on avatud ööpäev läbi
Eile avatud metsaraamatukogu asub heinamaa serval ja see on suvisel ajal ööpäevaringselt avatud, kuna sellel pole ust. Need, kellel pole indu raamatu läbilugemiseks kohapeal, võivad selle ka koju kaasa võtta, aga viisakas oleks uus raamat asemele tuua.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele