Algas raamatute kogumise aktsioon

Autor: Rahel Lepp • 14. oktoober 2022
Jaga lugu
Nendesse kastidesse võib tuua raamatuid, mida kodus enam ei loeta.
Autor: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Tänasest kuni järgmise laupäevani saab Lääne-Virumaa Keskraamatukogusse tuua oma kodus seisma jäänud raamatuid. Kogumisaktsiooni korraldab Eesti hoiuraamatukogu.

Raamatuid kogumiskasti viies on ainuke nõue, et raamat oleks puhas. „Lugemisest kulunud nurgad vanema raamatu puhul on loomulik, aga kui hoiad käes kopitanud või hallitanud raamatut, siis enne meile toomist mõtle, kas sa ise tahaksid sellist lugeda,“ lootis raamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg, et inimesed ei hakka kogumiskaste prügikastina kasutama.

Kõiki raamatuid, mida kogumiskastidesse tuuakse, võib kuni aktsiooni lõppemiseni sealt ka kaasa võtta. „Raamatuid kaasa võtta võivad loomulikult ka need inimesed, kes ise raamatuid ei too,“ julgustas raamatukogu direktor kõiki kastide juurest läbi astuma ja pilku peale viskama.

Samuti ei tee kogujad toodavate raamatute sisu osas valikut. „Paljud raamatud leiavad hiljem uue elu hoopis meisterdajate näppude all, seega on oodatud ka raamatud, mis ehk sisu poolest väga atraktiivsed ei ole,“ selgitas Õunapuu-Seidelberg. Seega, kel seisavad riiulis näiteks terved lugemata nõukogude propaganda raamatud, ei pea neid salaja kastidesse sokutama. „Meie eesmärk on anda raamatule uus elu,“ kinnitas direktor.

Sama sõnumit kannab ka teabepäev, mis toimub raamatukogus 22.oktoobril. Vaata ürituse reklaami siit.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!