Väike-Maarjas hakkas taas särama oma helkuripuu

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 28. oktoober 2022
Jaga lugu
Helkuripuu ehitisid päästekooli õppurid ja vallavalitsuse töötajad.
Autor: Kristel Kitsing

Väike-Maarja sai ka sel aastal helkuritega kaunistatud puu, mis asub Pika ja Ravi tänava nurgal. Puu otsa saab riputada helkuri see, kellel on neid üle ja endale võtta inimene, kellel seda pimedas „elu päästvat medalit“ ei ole.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla sõnul toimub helkuripuu aktsioon vallavalitsuse ja sisekaitseakadeemia päästekolledži päästekooli koostöös juba aastaid ning on väga populaarne kohalike inimeste seas.

„Helkuripuu eesmärk on inimestele meelde tuletada, et pime aeg on saabunud ning lihtsaim viis ennast pimedal ajal liikudes kaitsta on helkuri kandmine,“ sõnas päästekooli vanemspetsialist Ants Rikberg ja julgustas täiskasvanud inimesi lastele eeskujuks olema ning pisikese elupäästja olemasolu ka regulaarselt lastel kontrollima.

„Täna me ehtisime taas helkuripuu ning tuletasime üksteisele kui ka kogukonnale meelde ohutu liiklemise olulisust. Igaüks võib näidata oma hoolivust ning riputada puu külge helkureid, mis tal üle jäävad. Nii saame koos elada veelgi turvalisemalt, sest liikluses tuleb olla nähtav ja pime aeg on juba kohal," lisas Kesküla.

Igal aastal sügisel tuletab politsei inimesetele meelde helkuri kasutamise vajalikkust. See võimaldab ennetada pimedas jalakäijate- ja jalgratturitega juhtuvaid liiklusõnnetusi. Helkur peaks rippuma põlvede kõrgusel, et ta oleks nähtav igast küljest. Maanteel liikudes peab helkur olema kinnitatud riietuse sõiduteepoolsele küljele.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!