Agderi stipendium ootab kandidaate

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 10. november 2022
Jaga lugu
Eelmisel aastal sai Agderi stipendiumi tekstiilikunstnik Reena Curphey
Autor: Ain Liiva

Lääne-Viru sõprusmaakond Agder Norrast annab taas välja 25 000 Norra krooni (2500 euro) suuruse stipendiumi Lääne-Virumaal tegutsevale kunstnikule või kultuuritegelasele.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) tegevjuhi Sven Hõbemägi sõnul on stipendiumi eesmärgiks edendada kultuuri- ja kunstikeskkonda maakonnas ning luua kohalikule kunstnikule või kultuuritegelasele võimalus areneda. "On äärmiselt hea meel, et koostöö meie sõprusmaakonnaga ka selle stipendiumi väljaandmisel jätkub ning saame läbi VIROL-i meie maakonna tublisid kultuuriinimesi märgata ja tunnustada," sõnas Hõbemägi.

Stipendium võib jaguneda mitme kandidaadi vahel. Stipendiumitaotlus peab sisaldama kunstniku või kultuuritegelase isikuandmeid (sh pangakonto numbrit), loetelu 2022. aasta tähtsamatest töödest-projektidest ja kirjeldust stipendiumi kasutamise kohta. Taotlus peab olema vormistatud eesti ja inglise keeles.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) ootab vabas vormis taotlusi märgusõnaga “Agderi kunsti­stipendium” 12. detsembri kella 17-ks elektrooniliselt aadressil virol@virol.ee või postiaadressil F. R. Kreutzwaldi 5, 44314 Rakvere.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu moodustatud komisjon valib esitatud kandidaatide seast vähemalt ühe inimese ning annab kandidaadi andmed edasi koostööpartneritele Norras.

2021 aasta stipendiumi sai tekstiilikunstnik Reena Curphey.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!