Viru ringkonna aasta naiskodukaitsja on Reet Saari

Autor: Kristel Kitsing • 17. november 2022
Jaga lugu
Viru ringkonna esinaine Lea Matusorg (keskel) tunnustas Viru ringkonna aasta naiskodukaitsjat Reet Saarit (vasakul).
Autor: Indrek Jurtšenko

Möödunud nädala lõpul pärjati Tamsalu kultuurimajas Viru ringkonna aasta naiskodukaitsja tiitliga Reet Saari, kes viie aasta jooksul on panustanud riigikaitsesse ligikaudu 2000 vabatahtlikku tundi ja juhib Kirde maakaitseringkonna jalaväekompaniis naiskodukaitsjatest koosnevat jagu.

Viru ringkonna esinaine Lea Matusorg ütles, et Reet on suurepärane juht ja eeskujuks kõigile teistele liikmetele. „Ta on konkreetne ja aus, nõuab teistelt, kuid samas oskab arvestada jaoliikmete tugevate ja nõrkade külgedega.“

Rakvere jaoskonna esinaine Kaja Tammeoks lisas, et Reet oskab juhina näha tervikpilti, aga samas arvestab ta iga inimese tugevate ja nõrkade külgedega. „Tunnustab ja motiveerib, kuid kui vaja, suunab tähelepanu parandust nõudvatele kohtadele.“

Seotud lood

Reet Saari astus Naiskodukaitse Rakvere jaoskonna liikmeks 2018 aastal. Tema soov oli panustada just militaarses suunas. Nii läbiski naine kohe esimesel aastal kõik Naiskodukaitse baasväljaõpped ja hakkas Kirde maakaitseringkonnas panustama jalaväekompanii koosseisus. Reedast sai naiste jao liige ning kui ta 2019. aasta sügistalvel sõdurioskuste kursuse läbis, võttis ta vastu jaoülema ameti, millest on saanud tema südameasi. Loogilise jätkuna läbis ta 2020. aastal nooremallohvitseri kursuse, mille järel omistati talle ka nooremseersandi auaste.

Reet on aktiivselt osa võtnud erinevatest Kaitseliidu poolt korraldatavatest õppustest. Suurematest võib välja tuua 2019. aastal Track Table ja Swift Respons, 2022. aastal Leedus toimunud Strong Shield 8. Ta on jõudnud nii Ukraina paraadile kui ka Poola piirile kaitsepiire ehitama.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!