Uus erakond üritab värvata poliitiliselt süütuid tuntud virulasi

Autor: Aivar Hundimägi • 21. november 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Parempoolsed teevad maakonnas aktiivset tööd tuntud inimeste erakonda kutsumisel. Fotol on parempoolsete juhtpoliitikud Kristjan Vanaselja (vasakul), Lavly Perling ja Tõnis Kons.
Autor: Andras Kralla

Parempoolsed soovivad Lääne-Virumaal enda ridadesse värvata tuntud ja aktiivseid inimesi, kes pole varem erakondadesse kuulunud.

“Parempoolsetel on Lääne-Virumaal hetkeseisuga 15 liiget. Nende seast kõige tuntum on Kadrina keskkooli kauaaegne direktor Arvo Pani. Lähiajal on meiega liitumas veel mitmeid maakonnas tuntud inimesi ning käivad ettevalmistused erakonna Lääne-Virumaa piirkonna asutamiseks," ütles parempoolsete üks loojaid ja eestkõnelejaid Tõnis Kons.

Arvo Pani ütles, et ta võib olla küll praegu Lääne-Virumaal kõige tuntum nägu uues erakonnas, kuid tal on kõige tagasihoidlikum positsioon. „Ma liitusin nendega, sest tegemist on uue jõuga ja see tundub huvitav. Mul ei ole aga plaanis kandideerida riigikogu valimistel ning muud moodi olla erakonnas aktiivne,“ märkis ta.

Kuigi praegu on parempoolsete põhifookus kevadel toimuvatel riigikogu valimistel, siis pikem plaan on tulla järgmistel kohalikel valimistel igas omavalitsuses välja oma nimekirjaga.

„Panustame sellele, et meil oleksid inimesed erinevatest maakonna nurkadest, erinevatest omavalitsustest. Me väldime teadlikult nn peibutusparte. Oleme poliitikasse kutsumise fookuse pannud neile kohalikele inimestele, kes on täna erinevatel elualadel aktiivselt tegutsemas, aga ei ole n-ö riigi tasandil päevapoliitikasse läinud,“ rääkis Kons.

Ta lisas, et kui kohalikud arvamusliidrid ei ole nõus suurde poliitikasse tulema, siis tähendab see seda, et Eesti poliitika kvaliteet langeb, sest riigikogus on ka pärast valimisi ühed ja samad näod.

Küsimusele, kas parempoolsed on kutsunud enda ridadesse ja ärgitanud riigikogu valimistel osalema Haljala vallavanemat Anti Puuseppa, Tapa kooli endist direktorit Elmu Koppelmanni, Rakvere vallavanemat Maido Nõlvakut ja OG Elektra omanikku Oleg Grossi, ei olnud Kons nõus jah või ei vastama.

Kuna kõnelused erakonnaga liitumiseks on erinevate inimestega pooleli, siis ei ole Konsi sõnul korrektne konkreetsete nimede puhul öelda, kas neid on kutsutud. Või kui on kutsutud, siis kuidas nad on vastanud.

Oleg Gross, Anti Puusepp ja Maido Nõlvak ütlesid, et erinevad erakonnad on neile teinud ettepaneku osaleda kevadel toimuvatel riigikogu valimistel.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!