Kadrina kempleb keskkonnaametiga karjääri pärast

Autor: Andres Pulver • 7. detsember 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Liivakarjäär. Foto on illustreeriv.
Autor: Andras Kralla

Kadrina vallavalitsus ja -volikogu on seisukohal, et keskkonnaamet peaks algatama keskkonnamõjude hindamise Orapere liivakarjääris.

Orapere karjääris soovib liiva kaevandada osaühing Vinni Varahaldus, kes esitas taotluse keskkonnaametile juba 2020. aasta septembris. Riigi veskid jahvatavad aga aeglaselt ning keskkonnaamet pöördus alles tänavu sügisel Kadrina valla poole arvamsue küsimiseks.

Kadrina vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Pamela Talzi rääkis, et küsis arvamusi ja ettepanekuid kavandatava liivakarjääri naabrusse jäävate kinnistute omanikelt.

Mure joogivee pärast

Kõigis kirjades väljendus suur mure piirkonna elanike elukvaliteedi ning joogivee olemasolu ja kvaliteedi pärast. Samuti oldi ühiselt seda meelt, et kui liivakarjäär peaks saama kaevandusloa, tuleks mäeeraldise lõuna- ja kagukülgedele ehitada müravallid, kaevetöid tohiks teostada vaid tööpäevadel ajavahemikus 8-18 ning tolmu levikut tuleks niisutamisega piirata.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!