Hambaarstide palgad logisevad: maksuamet võitleb ümbrikupalga ja OÜtajatega

Autor: Laura Saks • 24. jaanuar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Hambaarstide liidu juht Helen Lang sõnas, et arstidele tuletatakse meelde töökoormuse märkimise vajadus ja räägitakse palgamaksudest.
Autor: Andras Kralla

Hambaravitöötajate palk jääb Eestis keskmiselt 3000 euro juurde, kuid mustvalgele kirjutatud andmed näitavad kätte kümneid hambaravikliinikuid, kus töötajate tasu jääb alla 1000 euro kuus.

Paljud arstid seletavad väikest palka osalise tööajaga, mis on aruandes täistööajaks märgitud, kuid maksuamet näeb valdkonnas ka ümbrikupalku ning dividendi võtmist palga maksmise asemel.

Lääne-Virumaa Uudiste mullu suvel tehtud maakonna hambaarstipraksiste majandustulemuste võrdlusest selgus, et äriregistrile aruande esitanud 20 hambaraviga tegelenud ettevõttest neljas jäi 2021. aastal töötajate keskmine kuutasu 400 ja 800 euro vahele. 2020. aastal oli alla 1000 eurose keskmise palgaga hambaarstipraksiseid Lääne-Virumaal seitse. Täpsemalt saab maakonna hambaarstide palgavõrdlust vaadata artiklist "Hambaarstid üllatavad palkadega".

Tervise arengu instituudi andmetel oli üle-eelmisel aastal Eestis hambaarsti keskmine palk üle 4000 euro kuus. Hambaraviõdede ehk assistentide keskmine palganumber jäi 1600 euro juurde. Keskeltläbi võiks hambaravitöötaja palk niisiis jääda 2800 juurde. Muidugi on palgal ka administraatorid, raamatupidajad ja koristajad, kes keskmist veidi alla tõmbavad.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!