Armastus esimesest silmapilgust viis andeka lauljanna laia maailma

Autor: Andres Pulver • 2. veebruar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Milli Nõmtak.
Autor: Erakogu

Kundas elas eelmisel sajandivahetusel Nõmtakide pere, kus sündis neli last. Laulu armastav pereema pani kõik oma lapsed laulma ning kaks tütart – Hella Aurelie ehk Ella ja Melanie ehk Milli said tuntud lauljateks. Ning seda nii kodumaal kui ka raja taga.

Täna on sünnipäev neist nooremal, Millil, kes sündis Kundas 2. veebruaril 1907. Ta õppis Kunda algkoolis ja Rakvere õpetajate seminaris. Rakveres astus ta juba lavalaudadele osaledes haridusseltsi poolt lavastatud operetis „Geisha“,

Koolis tekkis sellega aga probleeme – nimelt arvati, et taoline „lavaliste kalduvustega tütarlaps“ ei pruugi üldse õpetajaks sobida. Kooli pedagoogilisele nõukogule see üldse ei meeldinud ning esmalt otsustati neiu Nõmtaki lõpueksamitele mitte lubada. Kui aga kange noor naine lubas kohtu kaudu hakata õigust nõutama, andis pedagoogiline nõukogu järele.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!