Tervise- ja tööministri hinnagul vajab meditsiinisüsteem põhjalikke muutusi

Autor: Andres Pulver • 3. veebruar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Rakvere riigigümnaasiumi keemialaboris rääkis Peep Peterson õpilastega vaimsest tervisest.
Autor: Laila Talunik

Kui meil arste ei ole ja neid juurde tulemas ka ei paista, tuleks kogu tervishoiusüsteem võib-olla ümber korraldada ning jätta arstide tööks vaid diagnoosimine ja ravi määramine, rääkis tervise- ja tööminister Peep Peterson.

Tervise- ja tööminister Peep Peterson väisas täna Rakveret, kus külastas riigigümnaasiumi ja kohtus õpilaste ning õpetajatega, suhtles sotsiaalkeskuses eakatega, maitses koolilõunat ja käis haiglas. Intervjuu ministriga on tehtud enne haiglas käimist.

Arstide puudus on muutunud krooniliseks haiguseks. Kohalikud perearstid teevad musta nalja, lubades töötada sajanda eluaastani, omavalitsused pakuvad uutele arstidele üha kopsakamaid boonuseid. Mis sellest kõigest saab?

Ühelt poolt tuleb tagada, et kõik arstiteaduskonna lõpetanud ka arstidena tööle asuksid, sest osa lihtsalt ei jää ametisse. Vastuvõttu arstiteaduskonda väga palju suurendada ei saa, sest muidu läheb kvaliteet alla.

Teisalt oleks vaja ka aktiivsemalt hakata meie arste Soomest tagasi meelitama. Palgad on juba peaaegu viisakad, aga kehvasti on see, et töökoormus on meeletu. Ja mõnel pool ka halvad omavahelised suhted.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!