17aastase neiu argipäev: kool, töö ja 170kg jõutõmme

Autor: Isabella Lahtvee • 20. veebruar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Janeli Kang Eesti meistrivõistluste trofeedega.
Autor: Erakogu

Janeli Kang õpib Rakvere ametikoolis esimesel kursusel ehitusviimistlust, kuid lisaks tegeleb 17aastane neiu ka jõutreeningutega. 18. veebruaril saavutas ta esikoha Eesti meistrivõistlustel klassikalises jõutõstmises.

Janeli alustas jõutreeningutega 2020. aasta oktoobris. „Praeguseks olen jõutreeningutega tegelenud kokku 2 aastat ja 4 kuud,“ mõtiskleb Janeli. Kõige rohkem meeldib talle küll trennis käia, aga kui kooli, töö ja trenni kõrvalt vaba aega jääb, siis meeldib neiule olla sõpradega koos, lugeda raamatuid ning kuulata muusikat.

„Põhifookus on jäänud jõutõstmisele ja see nõuab päris palju aega,“ ütleb Janeli.

Jõutõstmise peale sattus ta tänu oma vanemale vennale. „Jõusaalis hakkasin algselt käima ainult eesmärgiga kaalu langetada, kuid pärast esimest trenni märkas mu vend kohe, et mul on potentsiaali ning on sellest ajast alates mind edasi motiveerinud,“ ütleb Janeli.

Mõju on positiivne

Spordiala tähendab neiule väga palju. „Ma poleks kunagi arvanud, et ma ühtegi spordiala nii tõsiselt hakkaks võtma, või et mõni tegevus mulle nii palju korda läheks,“ mõtiskleb Janeli.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!