Katrin Kuusemäe: vähi eest ei ole keegi kaitstud

Autor: Rahel Lepp • 17. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Autor: Erakogu

Kui praegu peetavad koalitsioonikõnelused lõppevad Hanno Pevkuri saamisega ministriks ka uues valitsuses, saab tema asendusliikmeks riigikogus Katrin Kuusemäe.

Enne kui Katrin (38) Toompeale jõuab, tuleb tal siduda lahti otsad SA Hille Tänavsuu Vähiravifondis Kingitud elu, kus on viimased kuus aastat tegevjuhina töötanud. Ja matta oma isa, kes suri mõni päev enne valimisi vähki ega näinudki tütre ammu seatud eesmärgi täitumist.

„Mina ja Toivo (Tänavsuu, Vähiravifondi Kingitud elu looja - toim) oma vanematega oleme ehedad näited, et vähi eest ei ole mitte keegi kaitstud,“ tõdes Katrin Kuusemäe, kelle meilikasti jõuavad kõik abipalved, mille saadavad vähihaiged inimesed, kelle ees haigekassa on oma rahakotisuu sulgenud.

„Minult on palju küsitud, kuidas ma vastu pean kõiki neid lugusid ja inimesi tundes,“ rääkis Kuusemäe oma praegusest töökohast, mida kirega teinud on. „Alguses oli muidugi raske, eriti kui kohtusin vähihaigete lastega või endaealiste noorte inimestega, aga hiljem mõistsin, et selles töös on nii palju positiivset,“ säras Katrin viimaseid tööaastaid meenutades. „Inimesed, kes meie poole pöörduvad, on võitlejad, nad tahavad elada, ja meie saame neile anda lootust,“ kirjeldas naine hetki oma tööst.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!