Pankrotihaldur sai kohtus linna üle võidu

Autor: Aivar Hundimägi • 29. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Vasakult: pankrotihaldur Martin Krupp, vandeadvokaat Marit Toom ja Rakvere linna esindav vandeadvokaat Kristiina Lee enne veebruaris toimunud kohtuistungi algust.
Autor: Rahel Lepp

Viru maakohus rahuldas SA Virumaa Kompetentsikeskuse pankrotihalduri Martin Krupi hagi Rakvere linna vastu. Otsus pole veel jõustunud, aga kui see peaks sellisena jõustuma, siis tekib linnal kohustus maksta pankrotipessa hüvitist.

Linnavalitsust vaidluses esindava Advokaadibüroo Küllike Namm vandeadvokaat Kristiina Lee teada arutab linnavalitsus kohtuotsusega seonduvat järgmisel nädalal. "Tõenäoliselt vaidlustab linn maakohtu otsuse," märkis ta.

Pankrotihaldur nõudis hagis 2012. aastal SA Virumaa Kompetentsikeskuse (VVK), linna ja SEB panga vahel sõlmitud lepingus sisalduva kolme punkti kehtetuks tunnistamist. Kohus sellega täna avalikustatud otsuses ka nõustus.

Krupp on varem Lääne-Virumaa Uudistele öelnud, et Rakvere linnalt saadava hüvitise arvelt on võimalik rahuldada VKK pankrotimenetluses võlausaldajate sh Eesti Vabariigi ehk Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõudeid.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!