Maksuvõlglaste TOPi lisandus 23 firmat

Autorid: Aivar Hundimägi, Kristjan Kurg • 10. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Janis Sirelmetsa ettevõte Ramontas Ehitus on üks 23 uustulnukast Lääne-Virumaa maksuvõlglaste TOPis.
Autor: Erakogu

Võrreldes aasta algusega lisandus esimeses kvartalis Lääne-Virumaa maksuvõlglaste TOPi 23 uut ettevõtet. Edetabelist kukkus aga välja Neeruti mõisa omanike Hanna ja Ander Ildide firma, mis suutis märtsis kogu maksuvõla tasuda.

Pooled maksuvõlglaste TOPi esikümnes olevatest ettevõtetest on ehitusfirmad. Edetabelis ei ole ettevõtteid, kes on saanud maksuametiga kokkuleppe maksuvõla tasumise ajatamiseks. Samuti ei ole edetabelis pankrotistunud ettevõtteid.

Kõige rohkem ehk 10 on maksuvõlglaste TOPi uustulnukate seas Rakvere linnas registreeritud ettevõtteid. Viru-Nigula valla firmasid on 6, Kadrina valla ja Vinni valla firmasid 2 ning Haljala vallast, Tapa vallast ja Rakvere vallast lisandus esimeses kvartalis maksuvõlglaste hulka üks ettevõte. Mitte ühtegi uut firmat ei lisandunud aga Väike-Maarja vallast.

Uutest firmadest kasvas esimeses kvartalis kõige enam Janis Sirelmetsa ehitusfirma Ramontas Ehitus maksuvõlg. Tegemist on käibemaksuvõlaga.

Janis Sirelmetsa sõnul on võla põhjuseks Ukraina sõjast tekkinud keeruline olukord ehitusturul ning võlgnevus on seotud vanade lepingutega. “See võlg on aga ajutine ja saame selle kindlasti tasutud,” lausus ta.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!