Kohus karistas paadunud roolijoodikut šokivangistusega

Autor: Toomas Herm • 18. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Tuntud liiklusjurist Indrek Sirk (vasakul) ei pooldanudja kaitsealuse Simo Jõe karistamist reaalse vangistusega.
Autor: Toomas Herm

Täna mõistis Viru maakohus Simo Jõe süüdi sõiduki korduvas joobes olekus juhtimise eest ja karistas teda kahe aasta pikkuse vangistusega, millest reaalselt tuleb mehel trellide taga olla kaks kuud. Prokuratuur süüdistas Jõed veel karistuse kandmisest hoidumises, kuid kohus mõistis mehe selles paragrahvis õigeks.

Karistuse kandmisest hoidumine seisnes selles, et varasema kohtuotsuse järgi võeti Jõelt mootorsõiduki juhtimisõigus. Nüüdne kohtuotsus aga puudutas ATV-ga sõitmist, mis seaduse järgi ei kuulu mootorsõidukite, vaid maastikusõidukite kategooriasse. Maastikusõiduki juhtimiseks on küll vaja mistahes mootorsõiduki juhtimisõigust, kuid reaalselt Jõe mootorsõiduki roolis ei olnud. Seepärast paluski tuntud liiklusjurist, vandeadvokaat Indrek Sirk kohtult tema kaitsealune nimetatud süüdistuses õigeks mõista, mida kohus ka tegi. Küll aga võttis seadusesilm Jõelt lisakaristusena kaheks aastaks maastikusõiduki juhtimisõiguse. Kohtunik Anu Ammer selgitas, et mootorsõiduki juhtimisõigus oli Jõelt võetud juba eelmise kohtuotsusega. Seega seda ei saa talt enam ära võtta. Kohtuniku hinnangul saab ära võtta maastikusõiduki juhtimisõigust, mis teo toime panemise ajal oli Jõel olemas.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!