Grete Jürgenson jätab Rakvere teatri

Autor: Rahel Lepp • 29. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Grete Jürgensoni saab järgmisel hooajal Rakvere teatris näha mustas komöödias "Ajurünnak".
Autor: Kalev Lilleorg

Alates uuest hooajast jääb Rakvere teatri pere ilma andekast Grete Jürgensonist (28), kes võttis vastu tööpakkumise Tartu Uuelt Teatrilt. Grete pakib küll kohvrid ja kolib kogu täiega ülikoolilinna, kuid läheb suure tänutundega südames ja sildu põletamata.

Minek ei olnud Gretel pikalt planeeritud. Ettepaneku liituda Tartu Uue Teatri trupiga tegi talle mullu sügisel teatri loovjuht Ivar Põllu. „Sealt see mõte idanema läks,“ meenutas näitleja, kes oli Tartus varem külalisena mänginud ja mängib ka praegu. „Äsja esietendus seal uuslavastus „Mis saab siis, kui meid enam ei ole”, kus ma ka mängin,“ rääkis Grete, et uue töökoha puhul ei ole sugugi tegu pea ees tundmatusse hüppamisega.

Aeg edasi liikuda

Rakvere teater oli peale 2017. aastal Viljandi kultuuriakadeemia lõpetamist Grete esimene „päris“ töökoht.

„Ma ei suuda leida ja ritta seada sõnu, mis tõepoolest ja täies väes võiksid edasi anda seda meeletut tänulikkust, lugupidamist ja armastust, mida ma Rakvere teatri vastu tunnen. See oli ja on minu esimene teater. Kirjeldamatult palju olen siin majas üle ja läbi elanud – tohult õppinud, mõnikord nutnud ja südamepõhjani rõõmus olnud,“ olid Grete esimesed, südamest tulev vastus lakoonilisele küsimusele, mis näitlejale Rakvere-ajast kõige enam meelde jääb.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!