Anu Otsma – linnaaednikust raamatukoguhaldjaks

Autor: Rahel Lepp • 1. mai 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Anu Otsma on raamatute keskel õnnelik.
Autor: Ursula Stüf

Kui aasta tagasi teatas Rakvere linnaaednik Anu Otsma, et lahkub peale 19 aastat ametipostilt ja suundub teisele elualale, oli palju imestamist. Miks? Kuhu? Esialgu Anu põhjuseid ei avaldanud, aga täna, aasta hiljem on ta uues kohas sisse elanud ja räägib meeleldi nii uuest kui vanast töökohast.

„Anu Otsma. Lääne-Virumaa keskraamatukogu lasteosakonna juhataja“ seisab Anu kabineti ukse kõrval sildil. Töö raamatukogus ei olnud Anu jaoks miski, mis oleks järsku plaksuga kohale jõudnud ega ka käänulist rada pidi tulnud. Vastupidi, see mõte on naist terve elu kuskil kuklas saatnud.

„Mu ema töötas raamatukogu juhatajana ja lapsepõlves veetsin peale tunde aega just raamatukogus,“ meenutas Anu, kes vanemaks saades käis suviti mõnikord ema asendamas. „Mulle hirmsasti meeldis seal raamatuid lugeda ja krapp-raadiost järjejutte kuulata, hea vaheldus porgandipeenarde rohimisele,“ naeris Anu, meenutades tüüpilisi tolle ajastu koolilaste suvesid. Raamatud on Anu suured sõbrad olnud alati. „Tunnen end selles keskkonnas väga hästi,“ sõnas pea kaks aastakümmet hoopis linna välise ilu eest hoolt kandnud Anu.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!