Eipri külamehed võitlevad tuulikute vastu

Autor: Andres Pulver • 12. mai 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Väike-Maarja raamatukogus toimunud üldplaneeringu avalikule arutelule kogunes mitukümmend huvilist ja raamatukogu saal oli rahvast päris täis.
Autor: Andres Pulver

Väike-Maarja valla üldplaneeringu avalikul arutelul keskenduti suuresti tuuleparkide arendamise temaatikale. Asi on valla jaoks uus ja tekitab palju poleemikat. Eriti ägedalt on tuuleparkide rajamise vastu Eipri küla elanikud.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla nentis, et Väike-Maarja valla kehtiv üldplaneering pärineb liitumiseelsest ajast, täpsemalt aastast 2008. Rakke valla üldplaneering on veel üheksa aastat vanem.

“Kui praegune üldplaneering on pigem suunatud uute sigalate rajamise vastu, siis uuel üldplaneeringul on uued väljakutsed ja seda eeskätt taastuvenergia osas,” lausus vallavanem.

Üldplaneeringu algatamisest alates on tehtud väga palju muudatusettepanekuid ja laekunud hulgaliselt küsimusi, kokku on neid 109 lehekülge.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!