Linna lasteaiad ja koolid saavad jälle puupüsti täis

Autor: Rahel Lepp • 2. juuni 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Abilinnapea Laur Kaljuvee murrab pead, kuidas leida ruume, personali ja rahalisi vahendeid, et täita linna kohustust pakkuda kõikidele linna sisse kirjutatud lastele lasteaia- ja koolikohti.
Autor: Erakogu

Rakvere linn loob usinalt aia- ja hoiukohti, kuid ometi pole kindel, et tuleval õppeaastal kõik lapsed ära mahuvad. Prognoosimise teeb keeruliseks haridusränne ümbritsevatest valdadest.

„Lasteaia-, aga ka koolikohtade planeerimine on keerukas, sest laste arvu kasv on väga olulisel määral erinenud rahvastikuprognoosidest,“ rääkis Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee. On avalik saladus, et sageli kirjutatakse maavallas elav laps linna elanikeregistrisse eesmärgiga saada linna lasteaia- või koolikoht, aga selle vastu ei saa paraku midagi ette ka võtta. „Meie ei saa uurida registrimuudatuste põhjuseid, seadused kohustavad kõigile Rakvere linna registreeritud lastele eakohaseid teenuseid pakkuma ja seda oleme seni ka teinud,“ märkis Kaljuvee.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!