Maksuvõlglaste TOP: võlad kasvavad

Autor: Aivar Hundimägi • 5. juuli 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
2019. aastal aasta põllumehe tiitliga pärjatud Indrek Klammeri ettevõte on Lääne-Virumaa maksuvõlglaste TOPi esiotsas.
Autor: Andras Kralla/Äripäev

Lääne-Virumaa 300 suurima maksuvõlaga ettevõtte võlg on aastaga kerkinud 1,4 miljonit eurot. Kõige suurema panuse võlgade kasvu on andud Weekend Eesti ja Casa KV. Nende kahe firma maksuvõlg on aastaga kerkinud üle 200 000 euro.

Võrreldes eelmise aasta lõpu seisuga on 300 suurima maksuvõlaga ettevõtte võlg kasvanud ligi 590 000 euro võrra, selgub Lääne-Virumaa Uudiste ja Äripäeva Infopanga koostatud Lääne-Virumaa maksuvõlglaste edetabelist.

Viimase aasta jooksul on kõige rohkem suutnud maksuvõlga vähendada Egesten Metalliehitused, Küpsetuskojad ja Gunbjörkmansson Kaubandus.

Firmade Voore Mõis ja Voore Farm omanik Indrek Klammer on maksuvõla tekkimise selgituseks öelnud, et kuna sügisel tuli teha suuremaid oste, näiteks varuda väetist, mille maksetähtaeg oli lühike, siis kasutas ta võimalust riigimakse aastaks ajatada, et nii paremini valmistuda käesolevaks aastaks.

Kui võrrelda eelmise aasta juuni lõpuga, siis on Lääne-Virumaal 326 ettevõtet, mille maksuvõlg on aastaga suurenenud, 95 ettevõtte võlg ei ole muutunud, 91 ettevõtte võlg on aastaga vähenenud ja 61 ettevõtet on täielikult võlast vabanenud.

Avaldatavas edetabelis on kõik Lääne-Virumaal registreeritud ettevõtted, kellel oli seisuga 30. juuni maksuvõlg 1000 eurot või rohkem. Juurde oleme märkinud nende firmade maksuvõla suuruse eelmise aasta lõpu ja ka eelmise aasta 30. juuni seisuga.

Lisaks on tabelis märgitud, kas praegune maksuvõlg on ajatatud ehk sõlmitud maksuametiga kokkulepe võla tasumiseks kindla graafiku järgi või mitte. Oleme lisanud firma tegevusala, juhatuse liikmed ja omavalitsuse, kuhu firma on registreeritud.

Teises tabelis on ettevõtted, kellel oli eelmise aasta 30. juuni ja/või eelmise aasta lõpu seisuga maksuvõlg, kuid kes olid seisuga 30.06.23 võlast vabanenud.

Pärast edetabeli avaldamist on tabelisse tehtud oluline muudatus. Kuna Voore Mõis aitas tagada Voore Farmi ajatatud maksuvõlga, siis oli algses edetabelis 2. kohal Voore Mõis. Tegemist oli aga sama võlaga, millega oli edetabelis esimesel kohal Voore Farm. Seetõttu võtsime Voore Mõisa tabelist välja.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!