Eragümnaasium viis laulu- ja tantsupeole viis kollektiivi

Autor: Katrin Kivi • 6. juuli 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Rakvere eragümnaasiumi lapsed laulu- ja tantsupeo rongkäigus.
Autor: Mariina Liiker

Rakvere eragümnaasiumi muusikaõpetaja Ene Veermäe pani eelmisel nädalal toimunud noorte laulu- ja tantsupeoks kokku kõlama kolme laulukoori jagu noori inimesi, Maaja Valter ja Ingrid Pärnamäe õpetasid ühte jalga tantsima kaks rühma.

13. noorte laulu- ja tantsupeol osales 31 415 lauljat, tantsijat ja pillimängijat, Lääne-Virumaalt 1325, neist 114 Rakvere eragümnaasiumist.

Koolijuht Anne Nõgu on oma kooliõpilaste ja õpetajate üle väga uhke. „Laulupeole pääsemine on tähtis saavutus, nad on ikka väga tublid,“ leidis ta, kuid tunnistas, et ettevõtmine on ühe erakooli jaoks majanduslikult kurnav.

„Kõik kollektiiviid tuli ilusti riidesse panna kogu sinna juurde käivate aksessuaaridega, muretseda tuli tuhandeid eurosid maksvad rahvariided, lisaks transport, lõpmatud proovid, teiste ainetundidega arvestamine. Panustama pidi kogu koolipere vanematest kuni kõigi aineõpetajateni! See võttis palju energiat, aega ja ka rahalisi vahendeid, kuid mul on väga hea meel, et saime sellega hakkama ja lastele suurepärase kogemuse võimaldada,“ rääkis Nõgu.

Laulupidu jääb meelde

„See laulupidu jääb kindlasti kõigile osalejatele meelde,“ kommenteeris pidu Ene Veermäe, kes juba üheksa aastat õpetab eragümnaasiumis keeli ja muusikat. „Ma pole laulupidudel varem kuulnud niivõrd häid esitusi – see oli suurpärane kvaliteet. Laulud kõlasid nii proovides kui kontserdil imeliselt ja puhtalt, vaid ühes proovis esines mõningast tempode lahknemist.“

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!