Suur ülevaade - millised talud Lääne-Virumaal oma uksed avavad

Autor: Andres Pulver • 12. juuli 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Hipe puhkemaja perenaine lisab kümblustünni peoga ürte.
Autor: Hipe puhkemaja

Avatud talude päev toimub sel aastal juba üheksandat korda. Ligi 350 talu Eesti eri paikadest ootavad külastajaid 16. juulil. Suurem osa talusid on avatud ka 15. juulil.

Nagu ikka, saab näha loomi, põllutehnikat, iluaedasid, kodurestorane, mahla- ja moositootmisi, veinivabrikuid, turismitalusid ja palju muud põnevat.

Oma uksed avavad paljudele juba tuttavad ettevõtted, aga päris palju on ka neid, kes avatud talude päeval külalisi esimest korda vastu võtavad.

Vihulas Rohuaia talus omanimelist puhkemaja pidav metsatark Hipe Rohila rääkis, et inimeste huvi nende majapidamise vastu on päris suur.

"Neid, kes tahavad näha, mis meie hoovi peal toimub, on igal suvel päris palju, eriti suur on huvi just välismaalaste seas," rääkis Rohila.

Hipe puhkemaja õuel on mitu põnevat sauna ja vahetult enne avatud talude päeva ehk veel sel nädalal saab sauna-aasta raames valmis metsakümbluse saun. Lisaks on veel ainulaadne koopasaun, vene saun ja kümblustünn. Indiaanisaun ei pidanud paraku eelmise talve lumerohkusele vastu.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!