Rakvere valimisliit jäi kohtus kaotajaks

Autor: Rahel Lepp • 31. juuli 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Erakondade rahastamise järelvalve komisjoni ei veennud jutt loomingulisusest, säästlikkusest ja ringmajanduse põhimõtetest.
Autor: Mati Metsjõe

Reedel avalikustatud otsuse kohaselt jättis Tallinna halduskohus rahuldamata valimisliidu Rakvere Heaks esitatud kaebuse tühistada sunniraha nõue, mille esitas valimisliidule erakondade rahastamise järelvalve komisjon (ERJK). Seega tuleb valimisliidul tasuda sunniraha suuruses 1500 eurot ja lisaks kanda kohtupidamise menetluskulud.

Ülemöödunud aasta kohalike omavalitsuste valimise järel nõudis ERJK valimisliidult aru kampaaniakulude osas. Valimisliit eesotsas Andres Jaadla ja Allan Jaakusega oli nimelt esitanud null-kuludega aruande, kuid komisjonile laekunud teabe kohaselt oli valimisliit jaganud valijatele tonnide kaupa kartulit ja suhkrut, rentinud valimiskampaania ajaks kontoriruume, teinud reklaami otsepostitusega saadetud ajalehes ja kleepinud autodele reklaami.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!