Kadrina koolijuht: lapse esimene õpetaja loob vundamendi

Autor: Aivar Hundimägi • 3. september 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kadrina keskkooli direktor Krõõt Nõmmela-Mehide (esireas paremal) koos Kadrina vallavanema Kairit Pihlakuga kooli 1. septembri aktusel.
Autor: Kadrina keskkool

Kooliteed alustava lapse esimene õpetaja on väga oluline, sest tema loob vundamendi järgmistele teadmistele ja õpioskustele, ütles Kadrina keskkooli direktor Krõõt Nõmmela-Mehide ja tõi näiteks loo enda koolitee algusest.

„Nullklassis st kooli esimese aasta esimeses pooles polnud mul hinded (või hinnangud minu õppimisele) kõige positiivsemad. Olin pea pilvedes unistaja ja tõenäoliselt ei märganud reageerida piisavalt kiiresti õpetaja soovidele. Poole aasta pealt meil õpetaja vahetus ja tuli uus õpetaja, kes oli meiega kuni algklasside lõpuni. Selle õpetajaga hakkasin saama hindeks viisi,“ meenutas Nõmmela-Mehide.

Kuidas sai see olla võimalik, kui ma olin ikka sama laps, küsis Nõmmela-Mehide ja vastas: lihtsalt uus õpetaja oskas mind märgata, toetada, tähelepanu taas kooli teemadele suunata ja vajadusel järgi oodata. „Ta ei hinnanud õpilase kiiret reageeringut, vaid õppimise protsessi. Ta oskas leida õige nupu, kuhu vajutada, et ärgitada mõtlemist ning motiveerida õppima,“ lausus Kadrina koolijuht.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!