Õpetajate uus palgatõus koormab valdade rahakotti

Autor: Andres Pulver • 6. september 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Veltsi lapsed saavad veel oma kodukülas koolis käia. Aga kui riik oma rahastamispõhimõtteid ei muuda, tuleb omavalitsustel hakata väikeseid koole sulgema, sest raha nende ülalpidamiseks lihtsalt pole.
Autor: Veltsi lasteaed-algkool

Esmaspäeval leppisid haridus- ja teadusminister ning haridustöötajate liit kokku, et uuest aastast võiks õpetaja palk tõusta kaheksa protsendi võrra 1889 euroni.

Ametlikult palgatõusu veel kinnitatud pole, kuid omavalitsusjuhtide kinnitusel on igasugune palgatõus väga suureks koormaks kohalikele eelarvetele.

Sellele, et õpetajad peaksid väärilist palka saama, ei vaidle keegi vastu. „Eks kõik tahavad, et kook oleks kirssidega ja seda jaguks kõigile, kuid paraku see alati ei õnnestu,“ lausus Rakvere linnapea Triin Varek.

Nimelt annab riik küll omavalitsustele vahendid õpetajate palkadeks, kuid seda päris mitme kriteeriumi alusel. Suurtes koolides sellest rahast reeglina jätkub, väiksemates aga mitte. Ning näiteks direktori ja kooli tugipersonali (logopeed, psühholoog, sotsiaalpedagoog jne) palgaraha peab omavalitsus ise leidma.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!