Oleg Grossi lihatööstused võtsid kaksikvõidu

Autor: Aivar Hundimägi • 8. september 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Oleg Gross oma OG Elektra valdustes Tobia külas Rakvere külje all. Valmimisel on uus laopindade kompleks.
Autor: Andras Kralla

Maakonna parim toidutööstus on Oleg Grossile kuuluv OG Elektra Tootmine, teisel kohal on samuti Grossile kuuluv Lihakarn, selgub reedel avalikustatud Äripäeva ja Tööstusuudiste koostatud Toidutootjate TOPist.

Kokku jõudis edetabelisse üheksa Lääne-Virumaal tegutsevat toidutööstust. Lisaks Grossi mõlemale firmale on mullusega võrreldes märgatavalt oma kohta parandanud marjade külmutamisega tegelev Freezedry OÜ, mille omanikuks on Mermi Kangur. Võrreldes eelmise aastaga on kõrgemal kohal ka HKScan Estonia. Teised meie maakonna toidutootjad on edetabelis kukkunud.

Dividende on kahel viimasel aastal otsustanud omanikele maksta aga ainult kaks siinset toidutööstust. Nemad otsustasid omanikutulu jaotada ka sel aastal, kuid väiksemas summas.

Teeme alljärgnevalt ülevaate, kuidas maakonna toidutööstustel on läinud ning milline on nendes ettevõtetes palgatase. Palgavõrdluse tabel on lisatud artikli lõppu.

Toidutootjate TOPi 8. koht OG Elektra Tootmine

Lihatootmisega tegeleva OG Elektra Tootmise mullune müügitulu oli 13,7 miljonit eurot, aasta varem oli see 10,8 miljonit. Kasumit teenis ettevõte mullu 1,5 miljonit ja aasta varem 117 469 eurot. Ettevõtte tegutses mullu 11% rentaablusega.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!