Valminud on Lääne-Virumaa tööstus- ja ettevõtlusalade uuring

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 8. september 2023
Jaga lugu
VIROLi tegevjuht Sven Hõbemägi
Autor: Ain Liiva/Virumaa Teataja/Scanpix

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) tellimusel on valminud uuring maakonna tööstus- ja ettevõtlusalade arendamise potentsiaalist Lääne-Virumaal.

Töö toob välja edasised arengusuunised tööstusalade arendamiseks ja innovatsioonivõimekuse kasvuks maakonnas, aga analüüsib ka maakonna tööturu ja personali ettevalmistamist. Lisaks esitab uuring ettepanekud ettevõtlust toetava maakondliku tugisüsteemi kujundamiseks maakonnas, et tõhustada erinevate osapoolte koostööd ettevõtluse edendamisele ja majandusliku konkurentsivõime suurendamisele suunatud arendustöös.

Uuring rõhutab, et Lääne-Viru maakond on Eesti majanduses üks olulisemaid tööstuspiirkondi ja tänu oma soodsa geograafilise asendi, rikkaliku ajaloolise tööstuspärandi ja edukate ettevõtete olemasolu tõttu on maakonnal tööstuse arendamisel märkimisväärne eelis. Olukorras, kus Eestis kogeb jätkuvalt majanduslangust, on maakonna omavalitsustel õige aeg keskenduda ettevõtluskeskkonna arendamisele kasutades selleks ära maakonna olemasolevat potentsiaali ning investeerida taristusse ja haridusse.

"Lääne-Virumaa omavalitsuste roll ettevõtluskeskkonna arendamisel on võtmetähtsusega ning vajalik on koordineeritud tegevus ja kompetentside arendamine“, ütles VIROL tegevjuht Sven Hõbemägi. Lisaks selgitas Hõbemägi, et valminud uuring annab olulist sisendit edaspidiste suuremahuliste ettevõtlusalaste projektide kavandamiseks ja elluviimiseks.

Analüüsi läbiviimist kaasrahastati Euroopa Liidu meetmest „Kohalik ja regionaalne arendusvõimekus“. Projekti kogumaksumus oli 35 700 eurot, millest 30% omafinantseeringu tagavad kohalikud omavalitsused läbi Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu.

Uuringuga on võimalik tutvuda VIROLi koduleheküljel.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!