Tiia Saart: ettevõtlus maal on võimalik

Autor: Kristel Kitsing • 17. september 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Rõõm kordaläinud avatud talude päevast.
Autor: Erakogu

Vaibakuduja ja ettevõtja Tiia Saart juba oma tegevusega märkamata ei jää. Naine teeb savist keraamikat, koob kangastelgedel, teeb fotograafitööd, peab talu ja tõmbab külanaisi kaasa kohalikku seltsimajja kangastelgedel kuduma.

Ta on ehe näide sellest, et maaelu on privileeg, mida on patt nautimata jätta. Kui võtad maal elamist loominguna ja tööd ei pelga, siis kõik su unistused täituvad.

Kodu metsade keskel

Kohtla-Järvel sündinud, aastaid Kohilas korteris elanud Tiia on end koos abikaasaga sisse seadnud isalt päranduseks saadud metsade keskele Krikmanni tallu Käru külas. Elu Kohila korteris muutus toimeka naise jaoks igavaks ja maal ei saa tööd ju teadupärast kunagi otsa.

Suved on naine lapsepõlves küll Kärus veetnud, aga viimased aastad ikka 135 kilomeetrit Käru ja Kohila vahel pendeldanud. „Mingi hetk ma tundsin, et sõidan edasi-tagasi nädalavahetustel ja suvel, äkki koliks ikka ära maale elama,“ selgitas Tiia. Ka töö, mis nõudis intensiivselt inimestega suhtlemist, oli teda ära väsitanud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!