Õpetajad ähvardavad streigiga

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 27. september 2023
Jaga lugu
Fotol haridustöötajate liidu aktsioon riigikogu ees mullu septembris ja Eesti 200 juht Kristina Kallas, kes siis veel ei kuulunud riigikogusse ega valitsuse koosseisu. Tänavu kevadest täidab Kallas just haridus- ja teadusministri kohuseid.
Autor: Andras Kralla

Haridustöötajate liidu volikogu otsustas palgatingimuste parandamiseks jätkata õpetajate streigi ettevalmistamisega ning pöörduda riikliku lepitaja poole.

Haridustöötajate liit (EHL) taotles 2024. aastaks õpetaja töötasu alammäära tõusuks 11%, haridus-ja teadusminister esitas valitusele tõusuks 8%. Riigieelarve läbirääkimistel lepiti kokku aga alammäära tõusuks 1,77%, mis on rahaliselt 31 eurot bruto.

Liidu teatel ei ole see õpetajaid rahuldav tulemus, eriti arvestades prognoositud riigi keskmist palgatõusu ja kestvat inflatsiooni. Palga alammäära protsent mõjutab ka alushariduse ehk lasteaia õpetajate palkasid. Seetõttu kohtuvad liidu esindajad kolmapäeval alushariduse juhtide ühenduse ja lasteaednike liiduga.

Samuti kohtutakse kolmapäeval riikliku lepitaja Meelis Virkebauga, kellele antakse üle avaldus. Seejärel on lepitajal aega viis päeva selle läbivaatamiseks, millele järgneb osapoolte kokku kutsumine läbirääkimisteks.

EHL esimees Reemo Voltri loodab, et valitsus tuleb õpetajatele senisest enam vastu ning nõustub soovitud palgatõusuga. „Kui see ei õnnestu, siis peame streikima hakkama,“ ütles Voltri pressiteate vahendusel.

Kõik haridusteemalised artiklid leiad mugavalt meie rubriigist "Haridus" või märkides lehel "Minu Lääne-Virumaa" sind huvitavaks teemaks haridus.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!